Leader Bergslagens Sommarlovsentreprenörer

Vi söker just dig!

Vi kan göra denna sommar till den bästa och oförglömliga sommaren någonsin, men vi behöver din hjälp. Sök till Sommarlovsentreprenörerna 2014 och ta steget mot att förverkliga din DRÖM! 

Är du mellan 15-20 år så kan du, själv eller tillsammans med en kompis, driva något eget under sommaren. Som Sommarlovsentreprenör får du 2 000 kr, stöd att komma igång, utveckla dina idéer och support att genomföra ”din grej”. Du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt.

Läs mer här!

Ansöka kan du göra här >> (Gäller Fagersta, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar.)

 

Om Sommarlovsentreprenörerna

Unga som målgrupp och entreprenörskap som område är prioriterade inom Leader programmet. I den här regionen har det haft formen av det nationella konceptet Sommarlovsentreprenörerna.

– Att främja ungas entreprenörskap är en förutsättnings för landsbygdens överlevnad säger Annika Hedberg Roth samordnare för projektet. Vi har märkt att en av Bruksmentalitetens negativa effekter är att den kväver den egna företagsamheten samt tilltron till den. Entreprenörskap är ett förhållningssätt till sig själv och till sin omvärld, där man kan vara med och påverka och förändra. Vi vill ge unga människor makten över sina liv och makten att välja.

Sommarlovsentreprenörerna är det största projektet ekonomiskt räknat inom Leader Bergslagen. Ca 120 unga har hittills deltagit. 15 handledare har utbildats och stöttat dessa unga. 7 kommuner har deltagit och över 40 företag och organisationer har stöttat projektet som syftar till att främja ungt entreprenörskap, stötta kreativt ta-sig-församhet och medverka till att skapa framtidens företagare och entreprenörer. Projektet genomförs även 2014.
-Vi har hela tiden jobbat med devisen Ingen kan göra allt men alla kan göra något, därför är vi oerhört glada över det stöd och den uppslutning som vi fått kring projektet. Ungas entreprenörskap berör oss alla säger Annika.
Ett nationellt koncept
Sommarlovsentreprenör är ett koncept med ursprung i Sundsvall som spridits över hela landet. Ungdomarna får testa att driva ett företag som sommarjobb och får licensierad handledning under vägen. Lokala företag sponsrar ett startkapital på 2000 kronor och kommunerna sponsrar halva handledarlönen.
-Tanken med projektet var att testa om Sommarlovsentreprenörerna var något för Bergslagens kommuner och vilken form det skulle kunna ha här. Vi kommer att köra även 2014 och nu börjar vi landa i en form som vi tror skulle fungera även i framtiden säger Annika.
Genom att testa småskaligt företagande under sommarlovet får ungdomarna praktisk erfarenhet om att det finns olika sorters försörjning i framtiden. Det är inte bara traditionella anställningar som gäller längre.
Leader Bergslagen har haft två stora ungdomsprojekt parallellt. I Mitt Sommarprojekt fick ungdomarna testa att driva egna projekt under sin tid som ferieanställda hos kommunen, se artikeln på sidan 6 i vår tidning. Projektet Sommarlovsentreprenör vänder sig istället till de ungdomar som vill testa en affärsidé och lära sig grunderna i hur man bygger upp ett företag. Mer info om konceptet finns på www.sommarlovsentreprenor.se

Vi behöver ert stöd för att utbilda och stötta unga entreprenörer!

Ungas entreprenörskap angår alla! Ingen kan göra allt men alla kan göra något – Ert stöd gör skillnad!

Vi söker därför företag som är intresserade av att stötta konceptet med ett eller flera startstipendium.

Läs mer i vårt sponsorbrev (Gäller Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommun)