Hallå där landsbygdsminister Kullgren

Leaderkollegan Maria Lundgren från föreningen LUS, lokal utveckling Sverige, fick ett par minuter med landsbygdsminister Peter Kullgren. Hur viktig är landsbygdsutveckling genom Leadermetoden för dig? – Det finns ett antal insatser som regeringen bedömer särskilt har bidragit till en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar regional utveckling, och därmed till målet för den regionala utvecklingspolitiken.  En av […]

Leaderkollegan Maria Lundgren från föreningen LUS, lokal utveckling Sverige, fick ett par minuter med landsbygdsminister Peter Kullgren.

Hur viktig är landsbygdsutveckling genom Leadermetoden för dig?

– Det finns ett antal insatser som regeringen bedömer särskilt har bidragit till en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar regional utveckling, och därmed till målet för den regionala utvecklingspolitiken.  En av dessa insatser för landsbygdsutveckling är lokal utveckling genom Leadermetoden!

Nu inleds snart nästa programperiod och jag ser fram emot att se utfallen av projekten.

– Genom Leadermetoden arbetar privat, ideell och offentlig sektor tillsammans för den lokala utvecklingen. Det är viktigt med subsidiaritet, samarbete och förvaltarskap- att vi tillsammans ska arbeta för det gemensamma bästa.