Hur ansöker man finansiering till leaderprojekt?

Ansökningsprocessen för leaderprojekt sker i tre steg. Vi har skapat en sida för att vägleda er. Vi erbjuder infoträffar, filmklipp, frågestunder, idémöten, workshops mm.

Ansökningsprocessen för leaderprojekt sker i tre steg.

att-skapa-leaderprojekt-sker-i-tre-steg-som-visualiseras-i-denna-ikon-med-tre-trappsteg

Vi har skapat en sida för att vägleda er i ansökningsprocessen. Se sidan Ansökan Leaderprojekt. Det är viktigt att du har information om Leader innan du ger dig i kast med processen som en formell ansökan innebär. Därför erbjuder vi infoträffar, filmklipp, frågestunder, idémöten, workshops mm. Kika i kalendern. Kom även ihåg att prenumerera på nyhetsbrevet, ca 4 brev per år.

Steg 1. Information

Informera dig om Leader. Kom först på infoträffar som du hittar i kalendern eller kika på inspelade youtube-filmer. Läs sidan om-oss och vår strategi med målindikatorer.

Steg 2. Testa idén

När du vet vilka vi är och har en idé som du vill testa på oss är det dags för formuläret Testa-er-idé. Ni får möjlighet att presentera idén för kansliet.

Steg 3. Projektverkstad

Om projektet passar som Leader är det dags för projektansökan. Ni får möjlighet att genomföra ”projektverkstad” med kansliet. Inför en projektverkstad använder ni er av materialet på sidan blanketter och info. Ni behöver exempelvis en fullmakt för att kunna komma åt e-tjänsten som kund. Fullmakten tar ca en vecka för Jordbruksverket att handlägga.

en-dekorativ-visualisering-av-hur-ansoker-man-finansiering-till-leaderprojekt-fyrkant-trekant-cirkel-visar-komplexitet

Deadlines

Se kalendern för deadlines. Idéer och kontakt kan ni ta löpande, året om.

Checkar

Är det istället ett mindre projekt med små kosntader? Då ska du kika på Ansökan leadercheck.