Klimatkrisen – vi kan lösa den

Leader Bergslagens strategi tar avstamp i begreppen hållbar utveckling och Agenda 2030. Klimatkrisen pågår och vi kan vara del av att lösa den. För att dessa stora ord ska kunna bli konkreta projekt pågår ett ständigt samtal. Samtal mellan projektsökande, kansliet, styrelsen. Ibland är det enkla det rätta. Ett projekt kan handla om att minska […]

Leader Bergslagens strategi tar avstamp i begreppen hållbar utveckling och Agenda 2030. Klimatkrisen pågår och vi kan vara del av att lösa den. För att dessa stora ord ska kunna bli konkreta projekt pågår ett ständigt samtal. Samtal mellan projektsökande, kansliet, styrelsen. Ibland är det enkla det rätta. Ett projekt kan handla om att minska på resursförbrukning, minska på bränsleanvändning, öka kunskapen, ge inspiration.

Vill du lära dig mer? Se inspelningen från föreläsningen som professor Alasdair Skelton på Bolincentret gav oss juni 2023.

Föreläsningen är indelad i fem ”kapitel”

  1. Det blir varmare
  2. Det är vi
  3. Det vet vi säkert
  4. Det är illa
  5. Vi kan lösa det

Länk till föreläsningen om klimatkrisen på vår youtubekanal.

Det är bråttom att lösa klimatkrisen. Det finns potential i Bergslagen för en utveckling som sätter klimat och hållbarhet före strävan efter pengar och befolkningsökning.

alasdair-skelton-klimatkrisen

När? Tisdag 13/6 18.00-19.30

Var? Föreläsning via Zoom.

Vad? Alasdair Skelton, professor i geologi och petrologi ger oss föreläsningen Klimatkrisen – vi kan lösa den. Efterföljande frågestund.

Övrigt. Ingen föranmälan krävs.

Tips: Samlas för knytismiddag denna kväll i föreningsgården och titta på föreläsningen via storskärm. Efteråt kommer ni ha bra uppslag till samtalsämnen och kanske föds leaderprojekt ur kvällen. Exempel på frågor är ”Vad tänker när du lyssnar på föreläsningen?” ”Vad skulle vi kunna göra just här för att bidra till lösningen?” Vill ni ha mer underlag, kika på denna sida: https://mfj.se/documents/maen-i-klimatkrisen. Eller mejla vivi@leaderbergslagen.eu för vägledning.

Sprid gärna föreläsningen i era kanaler. Vill du skapa ett projekt utifrån det du lärt dig? kontakta oss.

bild med text datum och tid för föreläsning alasdair skelton

Nyfiken på Alasdair Skelton?

Artikel i tidningen Syre. Alasdair Skelton: “Att övertala en klimatförnekare är total waste of time

Föreläsning på Urtbildningsradion play. Klimatkrisen vi kan lösa den