Studieresa till Rikkenstorp 27/10

Följ med på studiebesök till Rikkenstorp andelsjordbruk Ett klockrent exempel på vad en föreningscheck kan vara. Karbenningbygdens intresseförening vill lära sig mer om andelsjordbrukets möjligheter. Klippt ur ansökan: Karbenningbygdens intresseförening vill ge föreningsaktiva i Bergslagen möjligheten att följa med på en studieresa till Rikkenstorp och lyssna på hur det är att driva andelsjordbruk. Arrangemanget börjar […]

Följ med på studiebesök till Rikkenstorp andelsjordbruk

Ett klockrent exempel på vad en föreningscheck kan vara.

Karbenningbygdens intresseförening vill lära sig mer om andelsjordbrukets möjligheter.

Klippt ur ansökan: Karbenningbygdens intresseförening vill ge föreningsaktiva i Bergslagen möjligheten att följa med på en studieresa till Rikkenstorp och lyssna på hur det är att driva andelsjordbruk. Arrangemanget börjar kl 12. med lunch tillsammans. Mat lagad på gårdens grödor för att visa exempel. Därefter föredrag. Olle och Joel får berätta om sina verksamheter, samt odling och planering av odling. växelbruk, jordmån mm. Bryt av med fika. Fortsättning av föreläsning, och utrymme för diskussion och frågor. Arrangemanget slutar 16. Föreläsare Joel driver Rikkenstorp som andelsjordbruk och kan berätta om det. Olle är från Torfolk Gård. De har goda exempel på intergration, samt generationsväxling. Vi vill erbjuda möjlighet att åka med buss till detta som en del av arrangemanget. Trevlig stund att prata med varandra under färden. Buss startar i Karbenning, passerar Skinnskatteberg/Riddarhyttan, Kopparberg, på vägen upp. 2 h upp. 2 h ner.

Syftet med projektet är att värna om naturen genom att öka kunskapen om grön omställning. Vi vill lära oss mer om odling, social hållbarhet och entreprenörskap. Vi vill träffa andra likasinnade bergslagsbor.

När? Fredag 27/10 kl 12-16.

Var? Rikkenstorp finngård, Grängesberg, Ludvika

Varför? Inspireras av andelsjordbruk och eko-odling. Träffa likasinnade.

Övrigt. Föranmälan krävs. Ett fåtal platser kvar. Föreläsning, lokalhyra och mat + fika bekostas med leaderchecken, Ingen avgift tas ut av deltagare.

Bussen

Startar i Karbenning station, Norberg kl 09:55. Passerar Riddarhyttan 10:35. Passerar Kopparberg järnvägsstation kl 11:25.

Hemresan startar från Rikkenstorp Grängesberg 16:00.Passerar Kopparberg 16:35. Passerar Riddarhyttan 17:25. Åter i Karbenning 18:05.

OBS. Inga milersättningar finns i budget. Resor med egen bil bekostas av den som kör bilen. Samåk gärna.

***Föranmäl via denna länk***klicka här***

bild på inbjudan studieresa andelsjordbruk