Vi har beviljat våra första projekt

ÄNTLIGEN! Det var över tio år sedan Leader Bergslagen hade möjligheten att bevilja projektmedel som medfinansierats av EU och staten. – Det känns jätteroligt att vara igång, säger Lars Lindblom, ordförande i föreningen. Styrelsen har under våren prioriterat två förstudier vars aktiviteter kommer leda till att målsättningarna i strategin uppfylls. När de fått sitt formella […]

ÄNTLIGEN! Det var över tio år sedan Leader Bergslagen hade möjligheten att bevilja projektmedel som medfinansierats av EU och staten.

– Det känns jätteroligt att vara igång, säger Lars Lindblom, ordförande i föreningen.

Styrelsen har under våren prioriterat två förstudier vars aktiviteter kommer leda till att målsättningarna i strategin uppfylls. När de fått sitt formella besked från Jordbruksverket kommer all information publiceras på sidan projekt. Just nu skapar Jordbruksverket sina nya rutiner varför handläggningen tar en stund.

Hantverksmässig ciderproduktion på svenska äpplen

Syftet med förstudien är att samla aktörer kring behovet av en platsbaserad och/eller digital utbildning för dryckestillverkare. Utbildningen ska vara anpassad för behoven hos småskaliga producenter som vill lära mer om hur man förädlar svenska äpplen till hantverksmässig cider.

KUL Kottabergets Unga Ledskapare

Syftet är att ta fram underlag för en förstudierapport för ett cykelområde där barn och ungdomar hjälper till att designa ett område som attraherar dem. Det är också att öka barns och ungdomars intresse för att vara med och påverka, att vara mer i naturen, att börja cykla och att lära känna cykelklubben och varandra trots olika bakgrund, skolor och platser de bor på.

Vill du veta mer?

Varje kommun har varsin representant i styrelsen som du kan nå via kontaktuppgifterna här.

Vill du istället nå leaderkansliet klicka här.

I varje kommun finns två representanter som kan svara på frågor om Leader. Kommunnätverket hittar du här.