Företagschecken

Företagschecken är mindre projekt för er som vill testa nya aktiviteter eller inriktningar. Checkarna är som delaktiviteter i ett större paraplyprojekt hos oss på Leader Bergslagen. Fortfarande gäller att det måste vara något nytt för er, samt att det uppfyller mål som vi har i vår utvecklingsstrategi. Vem kan söka företagschecken? Checken FÖRETAG kan sökas […]

Företagschecken är mindre projekt för er som vill testa nya aktiviteter eller inriktningar. Checkarna är som delaktiviteter i ett större paraplyprojekt hos oss på Leader Bergslagen. Fortfarande gäller att det måste vara något nytt för er, samt att det uppfyller mål som vi har i vår utvecklingsstrategi.

Vem kan söka företagschecken?

Checken FÖRETAG kan sökas av entreprenörer med enskild firma eller annan företagsform. Projektet ska uppfylla mål inom insatsområdet Främja entreprenörskapet i Bergslagen. Du får självklart bidra till måluppfyllelse inom värna om miljön och ökad livskvalitet.

Vilka kostnader får ett projekt inom företagschecken ha?

Kostnaderna i en check ska vara kopplade till aktiviteten du vill genomföra. Totala kostnaden för projektet är max 50’000 kr. Kostnaderna för investeringar får max uppgå till 24000 kr exklusive moms. Mycket viktig gräns att ha i åtanke! Skulle du vara intresserad av att snickra något där material + frakt + montering överstiger gränsen, då ska du istället söka vanligt leaderprojekt, ”projektstöd för företag”. Eftersom företag kan dra av momsen ska du söka pengarna från oss exklusive moms.

Finansiering

  • Beloppet som betalas från Leader Bergslagen för företagschecken är max 25’000 kr.
  • 50% finansiering av projektkostnaden från Leader.
  • 50% privat medfinansiering.

Exempel på företagschecken

Inspiration finns att hämta från Leader Sjuhärad.

  • Äkta mjölk. En aktör som sökt stöd för att kunna utveckla sin affärsverksamhet till att även inkludera försäljning av opastöriserad färsk mjölk från gården.
  • Arrangera temakvällar eller temadagar
  • Arrangera en festival som ni inte haft förut. Exempelvis en lättölsfestival på lokalproducerad öl?
  • Workshop, med arvoderad ledare. Kanske i fönsterrenovering?
  • Genomför prova-på-aktivitet i din butik eller ateljé.
  • Studiebesök, hyr till exempel en storbuss och besök inspirerande resmål och by i vårt närområde.
  • Utveckla en ny produkt eller tjänst som kan ge ditt företag ett ytterligare ben att stå på.

Har du en idé på ett projekt? Då kan ni kontakta oss på kansliet. I kalendern finns datum för möten och ansökningstider.

Var är ansökningsformuläret?

Du hittar ansökningsformuläret här.

Logo-leader-bergslagen-EU-farg